.
Derularea campaniilor publicitare din interiorul oraselor mari are anumite particularitati.
Dincolo de impartirea formala in sectoare, Bucurestiul este format din zone distincte in care exista centre comerciale, scoli, licee, cladiri de birouri. Datorita faptului ca traficul are perioade lungi de congestie in care se circula cu viteza extrem de redusa, rezidentii cartierelor din Bucuresti ajung de cele mai multe ori sa isi limiteze circulatia la nivelul propriului cartier.
O familie care locuieste in Bucuresti de mai multi ani va cauta sa isi grupeze punctele de interes intr-o anumita zona: locuinta, scoala copiilor, si de multe ori chiar locul de munca. La randul lor, dezvltatorii imobiliari construiesc cladiri de birouri si blocuri in functie de specificul fiecarui cartier.
Traficul din oras tinde sa fie ma mare masura zonal. Ca exemplu, locuitorii din Drumul Taberei - Militari vor ajunge cu dificultate in zona Dristor. Din acest motiv, chiar marile magazine de retail vor opta pentru deschiderea mai multor locatii. Dedeman are puncte de prezenta in Valea Cascadelor, Giurgiului, Colentina, Th Pallady, Baneasa, Pantelimon. Hornbach are prezenta in Militari (pentru Bucuresti Vest), Berceni (pentru zona de Sud si Est) si Balotesti pentru cei din zona de nord a Bucurestiului sau pentru cei care circula frecvent pe DN1. Derularea unei campanii outdoor care vizeaza rezidentii din Bucuresti va avea nevoie de locatii multe, amplasate in cartiere diferite.
Un panou publicitar amplasat in fata unui centru comercial din Bucuresti (ex: Mall Plaza) va ajunge ca in 3 - 4 saptamani sa isi indeplineasca in mare masura potentialul sau de expunere pentru locuitorii din zona dupa care va avea multe expuneri repetate.
O locatie publicitara din centrul orasului (ex: Universitate / Teatrul National) va colecta trafic din mai multe cartiere daca este vorba de persoane care sunt obligate sa traverseze intersectia in drum spre birou, sau daca sunt persoane care merg frecvent la teatru. Numarul de repetitii din aceasta zona va fi ceva mai redus iar campaniile pot avea o perioada mai lunga.
Locatiile aflate in zone centrale cu vizibilitate mare si numar redus de duplicate vor acea insa costuri de inchiriere mai mari si de cele mai multe ori vor fi inchiriate de clientii cu bugete mari. Campaniile publicitare care vizeaza Bucurestiul vor avea de cele mai multe ori un numar mare de locatii pentru a acoperi eficient toate zonele.
Atat costurile ridicate de inchiriere, cat si repetarea expunerilor ii fac pe clientii campaniilor OOH sa opteze pentru campanii relativ scurte sau pentru schimbarea afiselor la intervale de 3 - 8 saptamani, in functie de zona.
Un regim diferit de inchiriere il au locatiile de tip roof-top, amplasate in zone centrale (Piata Victoriei, Piata Unirii).
Spre deosebire de locatiile publicitare inchiriate in interiorul Bucurestiului, panourile publicitare aflate pe DN1 (Bucuresti Ploiesti), Autostrada A1 (Bucuresti Pitesti), Autostrada Soarelui, DN2 Bucuresti - Moldova vor fi incluse in campanii cu strategii total diferite. Aici va creste viteza de deplasare, cresc valorile de audienta, cresc dimensiunile afiselor scade numarul de duplicate, scade timpul de expunere. Segmentarea audientei outdoor va fi si ea diferita fata de cea din oras.