Pret creatie grafica / servicii DTP


 

Nu exista un pret mediu pentru creatia grafica

Costul serviciilor poate avea practic orice valoare. In unele cazuri, serviciile de creatie sunt oferite gratuit din entuziasm, neincredere sau ca bonus alaturi de o comanda consistenta de print sau de servicii media.

Costul serviciilor de creatie prestate de agentii are si el variatii mari, in functie de proiect, designerii implicati, disponibilitate sau dorinta de a lucra cu un anumit client.

In consecinta, rezultatele sunt si ele diferite. Exista campanii distruse de mesajul grafic expus si exista campanii geniale care isi justifica din plin costurile de creatie, productie si media.

Pentru ca un studiu asupra costurilor de creatie "in general" ar fi hilar, imi voi aminti doar de cateva proiecte in care graficienii pe care ii cunosc au lucrat pentru sume cuprinse intre 400 si 2000 EUR pentru un layout de panou publicitar (creatie, machetare, adaptare la diferite formate si livrarea fisierului TIF pentru print)

In conditiile in care o campanie outdoor media poate consuma si bugete de peste 100.000 EUR net, este de asteptat ca un advertiser sa aloce totusi resurse importante pentru redactarea mesajului grafic expus.